Project omschrijving

Door de ontwikkelingen binnen de sector zorg en welzijn is er meer behoefte aan hogeropgeleiden, mbo+ of hbo. Hoe zorg je er voor dat potentiële studenten kiezen voor een studie zorg & welzijn. Transvorm, een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant, zette die vraag uit naar verschillende communicatiebureaus in Nederland. Jong & Je Wil Wat won de pitch en werkt vanaf augustus 2015 tot heden aan de campagne: Een stap in de toekomst. In de campagne proberen we de diversiteit, veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van een keuze voor een studie zorg en welzijn te laten zien.

Samen creëren

Om te achterhalen waarom jongeren kiezen voor een studie zorg en welzijn, organiseerde Jong & Je Wil Wat een co-creatie met jongeren die studeren of werken in zorg en welzijn. Door hen kregen we inzicht in hun beleving van studeren/werken in de sector en de bijbehorende vooroordelen en kansen. Ook hebben we met hen gekeken naar wat hen aanspreekt qua communicatiemiddelen, vormgeving en stijl. Voor een compleet beeld hebben we ook een co-creatie georganiseerd met werkgevers in de zorg en welzijn.

Echte verhalen over een studie zorg en welzijn

studiekeuze zorg en welzijnstudiekeuze zorg en welzijn

Op basis van de inzichten uit de co-creaties hebben we de campagne vormgegeven, bestaande uit o.a. filmpjes met echte verhalen van jongeren die studeren/werken in de sector, posters, een opleidingskaart en content op social media. Kijk voor meer informatie op eenstapindetoekomst.nl