Project omschrijving

Voor Eneco organiseerden we een tweetal co-creatie sessies als input voor een promotie-onderzoek van Ilse van Andel. Haar onderzoeksvraag was als volgt: “Hoe betrek je de toekomstige energieconsument effectief bij de strategie van een energiebedrijf?” En met de toekomstige energieconsument wordt de generatie van nu, de jongeren van nu in de toekomst bedoeld. Ze vroeg Jong & Je Wil Wat om met haar twee experimenten, in de vorm van co-creatie te organiseren.

  1. Toekomstige energievoorziening in 2030
   Hoe kijken jongeren aan tegen de toekomstige energievoorziening? En wat zou volgens jongeren de rol van Eneco hierin moeten worden? Met zo’n 20 jongeren tussen de 17 en 27 jaar hebben we nagedacht over deze uitdagingen.
   Case film 
   Verslag
  2. Eneco Energy Challenge Toon 3.0
   Als vervolg op de eerste co-creatie sessie is er een tweede sessie georganiseerd. Ditmaal hebben we het groter aangepakt. We hebben jongeren zo’n 3 maanden betrokken bij de doorontwikkeling van de thermostaat van Eneco, de TOON. Tijdens twee bijeenkomsten én online streden jongeren om het beste idee te bedenken, met als beloning 1000 euro voor de eerste plek en 500 euro voor de tweede.
   Case film
   Verslag