Doelgroep jongeren: wat houdt ze bezig?

Een vraag waar we bij Jong & Je Wil Wat dagelijks mee bezig zijn. We luisteren aandachtig naar de doelgroep jongeren. We zetten jongerencommunicatie in om een blijvende impact te maken binnen jouw organisatie en op jongeren. Van een doeltreffende jongerencampagne tot inzichten op een thema wat leeft onder jongeren. Samen met jouw organisatie en jongeren uit ons jongerennetwerk geven we deze generatie een stem die dit keer wél serieus genomen wordt en écht ergens toe leidt.

Nina Hoek van Dijke zette Jong & Je Wil Wat in 2010 op. Zij weet uit eigen ervaring hoe belemmerend het is om als jongere in een volwassen wereld niet begrepen te worden. “Op mijn zestiende kreeg ik astma waardoor ik regelmatig in het ziekenhuis te vinden was. Een wereld waarin de artsen vooral op de belevingswereld van volwassenen waren gericht. Dat frustreerde mij toen enorm!” Tijdens haar studie communicatie stuitte Nina op het concept jongerencommunicatie en ze wist het meteen: “Dat wil ik later ook.” Zeker toen zij ontdekte dat het voor veel organisaties moeizaam is om de doelgroep jongeren te begrijpen en te bereiken. Communicatie met, voor én door jongeren staat bij Jong & Je Wil Wat op de eerste plek.  

FAQ items aan het laden...

Als organisatie is het knap lastig om deze bewegelijke groep mensen te bereiken. Jongeren zijn immers continu aan het groeien. Letterlijk en figuurlijk. Dit maakt het een hele uitdaging om in de roos te schieten met een jongerencampagne die werkt. 

Bij Jong & Je Wil Wat breken we dwars door belemmerende overtuigingen heen. Gedachten als: ‘jongeren willen vast niet meewerken’, ‘dit onderwerp boeit jongeren toch niet’, ‘het lijkt ons lastig om jongeren hiermee te bereiken’ of ‘ik kan geen groep jongeren bij elkaar krijgen’ worden zo verleden tijd. 

Jongeren willen namelijk wél graag meewerken en hebben behoefte om over veel onderwerpen geïnformeerd te worden. Mits je naar ze luistert, communiceert in hun (beeld)taal, op hun niveau en ze vooral betrekt bij het proces. Iets waar we bij Jong & Je Wil Wat onze missie van hebben gemaakt. 

Waarom we organisaties helpen met het bereiken van jongeren

Doelgroep jongeren écht begrijpen

De kracht van Jong & Je Wil Wat is onze nieuwsgierige open houding. We stellen gerichte vragen en pluizen elk antwoord uit om tot een waardevol resultaat te komen. Wanneer iemand een grapje maakt, bekijken we het daarom van de andere kant: wat zegt dit over de oplossing die er moet komen voor het probleem? Misschien is er behoefte aan wat meer lucht en creativiteit. We weten dat je soms wat dieper moet graven om tot het ‘echte’ antwoord te komen. Ons team weet zich naadloos aan te sluiten bij deze doelgroep.

Team

Nina Hoek van Dijke
Nina Hoek van DijkeFounder
Nina houdt zich bezig met strategie, conceptontwikkeling, onderzoek en het faciliteren van co-creatie.
Milou van den Hurk
Milou van den HurkCommunicatie-adviseur
Milou houdt zich bezig met communicatieadvies, strategie en conceptontwikkeling.
Nina Vissers
Nina VissersOnderzoeker
Nina houdt zich bezig met het ophalen van inzichten bij de doelgroep door middel van co-creatie en onderzoek.
Leah Koenders
Leah KoendersDesign
Leah houdt zich bezig met het ontwikkelen van jongerenproof concepten en design
Mauri Spooren
Mauri SpoorenProjectmanager
Mauri is projectmanager, verzorgt de planning en leidt onze projecten in goeie banen.
Djoeke van Dooren
Djoeke van DoorenAssistent
Djoeke houdt zich bezig met office-management taken en verzorgt de boekhouding.

Jong & Je Wil Wat werkt naast een vast team met een flexibele schil van tekstschrijvers, fotografen, webdesigners etc.