Ondanks het feit dat we in Europa wonen en de grenzen vrijwel wagenwijd open staan, weten we maar weinig van de landen om ons heen af. Okay, we kennen de standaard associaties die iedereen heeft met Duitsland (bier en bratwurst) of Frankrijk (stokbrood, wijn en romantiek), maar wat speelt daar nu echt? Hoe ziet het straatbeeld eruit? Hoe zijn de mensen? En wat is hun verhaal?

Hello Europe!

Een drietal jonge Belgen heeft een concept bedacht waardoor we (voor even) meer verbonden kunnen zijn met de landen om ons heen, de landen binnen Europa. Hello Europe is de naam van het concept dat zich straks moet gaan uiten in de vorm van een groot scherm van 6 bij 2 meter op een centrale plek in de grote steden van Europa. Het project moet de mensen binnen Europa in de gelegenheid stellen om een kijkje te nemen in een andere grote stad, zodat het net lijkt of je er zelf bent. Je kunt via het scherm ook met je mede-Europeanen communiceren dus denk je eens in wat je daar allemaal mee kunt!

Connect People

“Our project is not politically inspired. Our only purpose is to connect people” aldus de Belgen. Opvallend is dat deze jongeren, opgegroeid met internet en smartphones, zich met dit concept toch richten op het samenbrengen van mensen door ze zo echt mogelijk contact aan te bieden. Ook al communiceer je via het scherm, het zal lijken alsof je echt tegenover de Eiffeltoren of het Colosseum met de plaatselijke bevolking staat te praten, te dansen, te daten etc.

We leven in een globaliserende wereld, maar ondanks dat staan we toch nog ver van elkaar af. Hello Europe! laat zien dat we, door gebruik te maken van de huidige technologie, mensen met elkaar kunnen verbinden en dichter bij elkaar kunnen brengen.

Bekijk hier het filmpje van Hello Europe!

HELLO Europe! from Senne Dehandschutter on Vimeo.