Je bent 16 jaar en je voelt je eenzaam. Op school maak je weinig vrienden, maar online heb je veel contact met allerlei mensen. Er is ook een jongen, hij zegt dat hij 18 is. Het begint met een leuk gesprek, jullie hebben zo’n klik. Na een tijdje vraagt hij of je een foto wil sturen met je t-shirt uit… Je doet het. Hij dreigt de foto online te zetten… en blijkt hij helemaal geen 18 te zijn, maar 48.

Dit en meer valt onder online seksueel misbruik. Ondanks dat jongeren van alles horen over de gevaren van internet, komt dit nog steeds voor. Tijd om hier wat aan te doen! Let’s hack online seksueel misbruik.

Wat gaan we doen?

Gemeente Rotterdam daagt jongeren uit om mee te denken over het onderwerp online seksueel misbruik. Hoe voorkomen we slachtoffers? En hoe pakken we daders aan? In een creatieve sessie van 10 uur ga je, samen met professionals uit het werkveld jeugd en (online) veiligheid, aan de slag om dit probleem aan te pakken. Aan het einde van de sessie pitch je met jouw team jullie idee aan de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge.

Wie zoeken we?

Jongeren van 16 – 25 jaar, met skills op het gebied van design, programmeren, innovatie, creatief denken, conceptontwikkeling, communicatie en/of social work.

Waar en wanneer?

Op donderdag 18 mei van 10:00 uur tot 20:00 uur op het stadhuis in Rotterdam. Reiskosten worden vergoed.  (Heb je vrij nodig van school? Wij kunnen daarbij helpen. Stuur ons een appje als dat nodig is)

Waarom zou je meedoen?

  • je zorgt samen met 16 andere jongeren voor een frisse blik op een belangrijk actueel probleem;
  • je werkt samen met professionals met veel kennis op het gebied van jeugd en online veiligheid;
  • je wordt serieus genomen;
  • je draagt bij aan nieuwe oplossingen;
  • je kan je creativiteit inzetten om de overheid te helpen;
  • je leert andere jongeren met soortgelijke interesses kennen;
  • je komt op een plek waar je normaal nooit zou komen.

Inschrijven

We hebben plek voor max. 16 jongeren, schrijf je hier in. Inschrijven kan t/m 4 mei 2017.

Heb je nog vragen?

Stuur een mailtje naar mauri@jongenjewilwat.nl of een appje naar 06 306 640 93.