Onze aanpak: Betrek jongeren

Jongeren bereiken met een treffende boodschap, dat is waar je naar op zoek bent. Je wil het graag samen met jongeren doen door onderzoek, co-creatie of jongerenparticipatie in te zetten. Om te begrijpen wat wél en niet werkt. Je merkt dat het lastig is om jongeren te betrekken. En je beseft je misschien dat je deze generatie niet (meer) goed begrijpt en hoe je deze bewegelijke groep in kaart moet brengen. Je wil graag investeren in betere communicatie met jongeren.

Wat vind je belangrijk aan het halen van je rijbewijs? En tegen welke uitdagingen loop je aan bij het halen van je rijbewijs? Dit zijn de twee belangrijkste vragen die we aan jongeren hebben gesteld, toen we hen betrokken bij het ontwikkelen van een nieuwe campagne voor het CBR.
FAQ items aan het laden...

Jongerenparticipatie? Co-creatie? Onderzoek?

Wil jij:

  • Inzicht krijgen in de belevingswereld van jongeren?
  • Antwoord op de vraag: wat houdt jongeren bezig (rondom een specifiek onderwerp)?
  • Jongerenparticipatie toepassen in jouw gemeente of organisatie?
  • Een kwalitatief onderzoek waarmee je jongeren beter kunt begrijpen?
  • Persoonlijk advies hoe je met jouw organisatie jongeren kunt aanspreken en bereiken?
  • Handige strategieën ontvangen waarmee je de doelgroep jongeren kunt activeren en bereiken?
  • Hulp bij het ontwikkelen van een campagne die jongeren écht bereikt?
  • Een social media strategie of campagne waarmee je wél de juiste snaar raakt bij de doelgroep?
  • Kennis over jongeren vergroten binnen jouw organisatie?
  • Jongerenparticipatie toepassen met kwetsbare jongeren, bijvoorbeeld met jeugdcriminaliteit en jeugdzorg?

Jong & Je Wil Wat staat voor je klaar om je te helpen bij het betrekken, begrijpen én bereiken van de doelgroep jongeren. Door samen te werken met jongeren schuiven we alle vragen die je hebt rondom deze doelgroep van tafel. 

Bij Jong & Je Wil Wat werken we in drie fases: betrekken, begrijpen en bereiken. Na het doorlopen van deze drie fases zijn jongeren geen vreemden meer voor jou. Samen ontdekken we hoe je ze kunt aanspreken en prikkelen, hoe je ze kunt motiveren om mee te doen met onderzoeken en campagnes en hoe de interactie tussen jouw organisatie en de doelgroep in stand gehouden wordt. 

Fase 1: jongeren betrekken 

Om jongeren succesvol te bereiken, zul je ze moeten begrijpen. En dat kan alleen door ze te betrekken. We helpen organisaties bij het betrekken van jongeren. Van kwalitatief onderzoek tot co-creatie en jongerenparticipatie. Het geeft je inzicht in wat jongeren bezighoudt. We gebruiken hiervoor verschillende vormen en technieken: diepte-interviews, brainstormsessies, straatinterviews, focusgroep, LEGO Serious Play, trendonderzoek en concepttesten. We brengen jongeren bij elkaar die graag hun input willen geven voor jouw project, campagne of beleid.

Fase 2: jongeren begrijpen

Wanneer we jongeren gesproken hebben en zij hun meningen en ideeën met ons gedeeld hebben, analyseren we deze resultaten. Met de bevindingen uit onderzoek, co-creatie en jongerenparticipatie hebben we de basis voor een advies of concept. We maken een vertaalslag van de antwoorden en verwerken dit in een strategie, concept, campagne, onderwijsprogramma of andere passende oplossing. En gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat je jongeren in de toekomst écht bereikt.

Fase 3: jongeren bereiken 

Met de nieuwe inzichten en kennis over jouw doelgroep in ons achterhoofd gaan we in de laatste fase over tot actie. We ontwikkelen bijvoorbeeld een jongerencampagne, social media strategie, onderwijsprogramma of bestendig programma voor jongerenparticipatie waarmee jij de doelgroep bereikt. We creëren en realiseren de middelen die passen bij jouw doelstelling en jongeren. Via de juiste kanalen zorgen we dat de middelen de weg naar jongeren vinden om hen te bereiken.

jongerenparticipatie

Onze drie pijlers

#1 Opgroeien. Onze grootste pijler zijn onderwerper die komen kijken bij opgroeien. Denk aan wonen en leven, werk, rijbewijs, (mentale) gezondheid, drugs, alcohol en seksualiteit. We werken samen met het CBR, GGD, gemeente Genk (BE), De Kindertelefoon, het Rode Kruis, Unicef en Dance4Life.

#2 Onderwijs. Voor onderwijsinstellingen bereiken we jongeren omtrent het maken van een passende studiekeuze. We zorgen ervoor door middel van campagnes voor dat ze op de hoogte zijn van welke studies er zijn, wanneer de open dagen/meeloopdagen zijn en waar ze terecht kunnen met vragen. Of we ontwerpen een passende open dag. Ook doen we onderzoek naar het beter bereiken van huidige studenten. We hebben inzichten opgehaald, potentiële en huidige studenten bereikt voor Technische Universiteit Eindhoven, HAS, Scalda, ROC Midden Nederland, ROC Tilburg en Gilde opleidingen.  

#3 Veiligheid. Samen met verschillende ketenpartners bereiken we kwetsbare jongeren binnen de thema’s jeugdcriminaliteit, ongewenste sexting, kindermishandeling en cybercriminaliteit. We werken onder andere voor politie, Raad voor de Kinderbescherming, gemeente Eindhoven, gemeente Rotterdam en Halt. 

Nieuwsgierig naar de opties? Vraag een offerte aan 

Wil jij leren begrijpen en weten hoe je jongeren kunt bereiken met je campagne? Onderzoek doen binnen een thema wat jongeren bezighoudt? Of wil je eerste stappen zetten met jongerenparticipatie? Vraag dan een offerte aan. Jong & Je Wil Wat staat in de startblokken om jou een wegwijs te maken in de belevingswereld van jongeren. Ben je klaar om met jouw organisatie een blijvende impact te maken voor deze interessante, maar eigenwijze doelgroep?